Sushi przegrywa z fast foodami

Japońskie jedzenie jest bardzo zdrowe. Może o tym świadczyć fakt, że Japończycy są jednym z najdłużej żyjących narodów na świecie. Specjałami kuchni japońskiej są przede wszystkim suski oraz sake. Będąc w Japonii nie można ich nie spróbować. Sushi jest to surowa ryba, która podawana jest z ryżem oraz wodorostami. Niekiedy dodaje się także do niego warzyw. Ryż musi być także odpowiednio przyprawiony. Sake natomiast jest to nic innego jak japoński napój alkoholowy. Sake jest tworzone z ryżu. Produkcja takiej wódki przypomina bardziej produkcję piwa, jednak jest od niego o wiele bardziej mocniejsza. Sake jest dość popularnym napojem wśród turystów. Na popularności traci natomiast sushi. Turyści tak jak na całym świecie, tak również w Japonii, uciekają do restauracji w których dostaną jedzenie typu fast food. Po pierwsze jest one im bardzo znane, a po drugie otrzymają je szybko. Ludzie mają swoje nawyki żywieniowe, a sushi nie przyciąga ich. W każdym kraju są bowiem restauracje, w których jest ono podawane. Czasami nie jest ono poprawnie wykonane. Japońska kuchnia zdecydowanie przegrywa z fast foodami, dlatego restauratorzy zaczęli je łączyć. Powstają restauracje typu fast food, w których podawane są ulubione przysmaki turystów, ale w których podawane są także tradycyjne dania kuchni japońskiej. Oczywiście problem ten nie dotyczy tylko Japonii. Proces ten zauważa się w niemal każdym kraju na całym świecie.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.